Säästäkäämme luontoa

Perun Kokaviljelmät
3.2.2017
Saralandia
10.2.2017
Näytä kaikki

Säästäkäämme luontoa

Maapallon varoja tulee säästää. Me voimme jokainen tehdä sitä tahoillamme. Ei kannata ajatella, että se kuuluu vain suurkuluttajille. Pienistä puroista tulee iso joki. Ja kun omimme ajatuksen luonnon säästämisestä, se ajatus leviää kulovalkean tavoin. Annan muutaman vinkin mitä itse noudatan.

No ensinnäkin säästän sähköä missä voin. Pidän valot vain huoneessa, jossa olen/olemme. Jos en tee mitään tarkkaa, himmeä valo riittää. Minulla on 8 kg pyykinpesukone, joten en pyöritä sitä kuin harvakseen.
Nykyisin käytän uunia harvakseltaan. Mutta kun käytän, niin laitan sen täyteen. Käytän myös astianpesukonetta melko harvoin. Huuhtelen astiat ensin ja pyöritän sit puolen tunnin ohjelmalla.

Vettä pystyy pienillä kikoilla säästämään tosi paljon. Ajatelkaa miten paljon yleensä vedellään juomavettä vessan pöntöstä alas. Mutta minäpä en vedä. Jos tiskaan käsin, käytän huuhdeveden vessan pönttöön, kun sinne tarvitaan huuhteluvettä. Minulla on kaiken aikaa vati vessan lavuaarissa. Käytän käsien ja kasvojenpesuveden pönttöön. Myös pide toimii hulevetenä. Melko harvoin vedän vettä pöntön säiliöstä. Olen toiminut näin lähes 20 vuotta. Se on ihan kätevää, kun siihen tottuu. Saatan myös kesäisin hakea sadevettä pönttövedeksi, mikäli sitä jää ulkokukkien kastelulta. Asun maatasossa, joten se käy kätevästi.

Noh, auto minulla on. Käytän sitä vain kun on todellinen tarve. Hoidan monet asiat samalla suunalla kerralla. Käupungilla käyn julkisilla.

Tässä näitä muutamia vinkkejä. Kyllähän niitä varmasti löytyy lisää, kun kaivelee harmaita aivosoluja, niitä joita Poirot käyttää murhien ratkaisuun.

Planeetan Aarteita
Planeetan Aarteita
Ai millainenko olen? No tietysti viehättävä, ihana Jumalatar. Maalaan, kirjoitan, ompelen vaatteita ja lausun runoja. Katselen ihmisten sieluja silmien kautta ja opettelen välittämään jokaisesta. Rakastan kaikkea kaunista elämässä ja pyrin itsekin luomaan sellaista. Pyrin auttamaan lähimmäisiäni, muun muassa tekemällä erilaisia hoitoja. Ja kuuntelen - itseäni ja sinua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *